BYGGEPLADSEN
- Århus Produktionsskole
& NCC

​​

Byggepladsen på i Aarhus afprøver unge uden uddannelse, om håndværks-fagene er noget for dem. De arbejder sammen med håndværkerne på en af byens største byggepladser og får samtidig støtte fra en lærer og en vejleder. Nogle finder ud af, at de ikke skal værehåndværkere, mens andre ender med en læreplads.

 

 

 

 

 

 

PARTNERSKABERNE

 

Produktionsskoler i Danmark har en lang tradition for faglig og social støtte til udsatte unge gennem praktisk læring på skolens værksteder.

 

Målet for projektet Unge i Partnerskaber er at afprøve nye metoder, hvor læringen flyttes fra værkstedet på skolen ud i virksomheder, institutioner og civilsamfund. 4 produktionsskoler - i Århus, Randers, Esbjerg og Nørrebro - har budt ind på opgaven og etableret partnerskaberne:

ADVENTURE
- Randers Produktionshøjskole, Bysekretariatet Randers, Randers Kommune & Naturstyrelsen

 

Produktionsskolen, Randers Kommune og Bysekretariatet er gået sammen om  et projektunder ledelse af Skov- & Naturstyrelsen. Det handler om det gamle øvelsesområde bagved Randers Kaserne, som man påtænker at lave til et rekreativt område med mangespændende funktioner.Produktionsskolen driver desuden en café, der ligger i området, og som også er en del af samarbejdet.

 

 

 

 

 

 

MULTIMEDIE
- Esbjerg Forberedende Erhversskole
& PNG Studios
 

Et partnerskab mellem Sebastian Wolff og PNG Studios. Projektet giver eleverne mulighed for at arbejde med video og lyd i et professionelt lydstudie. 7 timer i ugen vil eleverne arbejde i PNG Studios lokaler. Arbejdet i studiet består både af praktiske og teoretiske opgaver, opsætning af mikrofoner, lys og andet studie udstyr. Her ses klip fra tiden  i studiet og fra arbejdet med Ullabulla, som er en musik DVD produktion.

 

 

 

 

 

 

SUNDHED, PÆDAGOGIK & KREATIVITET
- Esbjerg Forberedende Erhvervsskole
& Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

 

Partnerskabet med Social- og Sundhedsskolen Esbjerg får eleverne både undervisning om ernæring, psykologi, kommunikation mm. på skolen og konkret pædagogisk erfaring på børnehaver og ældrecentre.

 

 

 

 

 

 

BØRN & BEVÆGELSE
- Den Økologiske Produktionsskole, København
& Rådmandsgades Skole

 

Partnerskabet med Rådmandsgades Skole lærer eleverne både pædagogisk arbejde med børn i folkeskolen og tilrettelæggelse af undervisningsforløb i idræt.

 

 

 

 

 

 

GASTRONOMI
- Den Økologiske Produktionsskole, København
& Nørrebro United + Fødevarefællesskabet

 

Partnerskabet med foreningen Fødevarefællesskabet og fodboldklubben Nørrebro United lader eleverne at arbejde i køkkenet med foreningens medlemmer og at betjene kunder, når fodboldklubbens gæster spiser med.

 

 

 

 

 

 

INNOVATION & DESIGN
- Randers Produktionshøjskole
& Vink Plast
 

Partnerskabet med plastvirksomheden Vink Plast lader eleverne arbejde med at udvikle diverse 3D-printede designs og opfindelser - alt fra en flyvende drone til en selvskrivende whiteboard. Her lærer eleverne kompliceret digitalt design, at samarbejde og at blive i en altid uforudsigelig udviklingsproces.

 

 

 

 

 

 

TRANSPORT & LOGISTISK
- Randers Produktionshøjskole
& Duba-B8
 

Partnerskabet med kontormøbel-leverandøren Duba-B8 lærer eleverne om kundekontakt, om at give et ordentligt håndtryk, om at levere og installere møbler, og om at bevare overblikket på lageret.

 

 

 

 

 

 

CAFÉTEKET
- Esbjerg Forberedende Erhvervsskole
& CaféTeket

 

Partnerskabet med Esbjerg Hovedbiblioteks café CaféTeket lærer eleverne både at skrælle gulerødder i køkkenet og ekspedere kunder ved kassen. Her får eleverne et særligt indblik i restaurationsbranchen og livet i det professionelle køkken.