Et perspektiv på pædagogik og praksis på produktionsskoler

 

Unge på kanten har brug for nye veje ind i uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, og SPUK har netop udgivet en bog, der formidler hvordan projektet Unge i Partnerskaber har arbejdet med unge på kanten af uddannelsessystemet.


I projektet har fire produktionsskoler indgået forskellige lokale partnerskaber, hvor de unge, med opbakning fra deres lærere, har mødt virkeligheden og fået nyt gåpåmod til vende tilbage til uddannelsessystemet. 

Bogen handler om de unge, der går på produktionsskolerne, og hvad de skal lære, men den handler også om, hvordan man bedst kan skabe et undervisningsmiljø, der giver plads til, at eleverne kan udvikle sig. Derudover indeholder bogen også erfaringer og gode råd omkring etablering af lokale partnerskaber mellem produktionsskoler, virksomheder, institutioner og civilsamfund.

 


 

Bogen samler erfaringerne fra udviklingsprojektet ”Lokalt partnerskab – Produktionsskoler, virksomheder og civilsamfund: Nye veje til at hjælpe de mest udsatte unge i arbejde og uddannelse”. Projektet forløb fra 2014-2016 på baggrund og en fondsbevilling fra VELUX FONDEN.
De fire skoler er Esbjerg Forberedende Erhvervsskole – Produktionsskolen Esbjerg, Randers Produktionshøjskole, Den Økologiske Produktionsskole i København og Århus Produktionsskole. Projektet blev udtænkt og udviklet i samarbejde med SPUK. 

Bogen er velegnet som inspiration til produktionsskoler og erhvervsskoler og som undervisningsmateriale på efter- og videreuddannelser. Den kan købes for 198 kr. her

Hvis du tilmelder dig konferencen "Unge i Partnerskaber - veje ud i virkeligheden" dækker deltagergebyret også et eksemplar af bogen, der bliver udleveret på dagen. Konferencen foregår fredag d. 28. april på Vingsted Hotel og Konferencecenter. Læs mere og tilmeld dig konferencen her 

Læs endnu mere om bogen i denne folder

Bogudgivelse: Unge i Partnerskaber - veje ud i virkeligheden

  • facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

RING TIL:

T: +45 26 18 26 84

F: +45 22 72 29 19