Sara har gået på linjen 'Sundhed, Pædagogik & Kreativitet' på Esbjerg Produktionsskole. Sara valgte produktionsskolen for at kunne tage 9.klasseseksamenen. Hun har tidligere gået i 10. klasse men manglede at afslutte eksamenerne.

 

På 'Sundhed, Pædagogik & Kreativitet' laver man mange forskellige ting – maler, laver bestillinger, folder gaveæsker og sælger det, de har lavet fx fra en bod. En af partnerskabets partnere er Cityforeningen, som er Esbjerg handelsforening. De foldede fx blomster til seniordagen, foldede lamper, og de lavede et teaterstykke for børnene, samt julefrokoster for børn fra to vuggestuer og to børnehaver. Sara kunne godt tænke sig at blive pædagog, og hun kan godt lide at arbejde med de ældre og med børnene.

 

Sara har også psykologi med Launy, der er lærer på SOSU. Saras lærer på linjen betyder meget for Sara – hun ringer til Sara hver morgen og hjælper hende med "at få mig op". Sara og Launy har åbnet sig op for hinanden – det er godt, at Sara kan fortælle om sine problemer. Sara er også meget glad for Launy, som er underviser på SOSU – de kan altid åbne op omkring problemer og snakker åbent.

 

De er 10 unge i klassen – en dreng og resten piger. Sara nyder at være i klassen; de har gode diskussioner, hvor de snakker stille og roligt, og hvor man kan sige sin mening. De snakker fx om det psykiske, fx autisme, og man kan dele det med de andre, hvis man fx har oplevet noget ubehageligt.

 

Om et år regner Sara med at være på PAU (pædagogisk assistent uddannelsen) på SOSU; hun kender nogen der er begge steder. Det er meget svært at komme ind på PAU, og hendes karakterer har ikke været gode nok; især i matematik. Så hun tager 9. klasse 12 timer om ugen og skal til afgangseksamen til sommer. Hun er ikke så nervøs for det, fortæller Sara.

Sara, 17 år

 

Elevfortællinger fra

Sundhed, Pædagogik & Kreativitet

 

Dette er elevernes personlige fortællinger fra partnerskabet.