Elevfortællinger fra

Børn & Bevægelse

 

Dette er elevernes personlige fortællinger fra partnerskabet.

 

Jeg har været på linjen Børn & Bevægelse i et halvt år. Undervisning i Folkeskolen var meget teori, og det gik jeg meget død i. Så man får mere ud af at lære tingene i praksis; ud at prøve tingene af selv. Da jeg begyndte, var jeg mere uafklaret; jeg ville hellere være håndværker.

 

Der er sket store fremskridt, siden vi startede. Man kommer i kondition, og pludselig bliver man ikke forpustet, når man går op på 5. sal. Jeg et blevet mere åben overfor at arbejde med børn. Jeg er blevet positivt overrasket. Jeg har lært meget om tålmodighed, også overfor børnene.

 

Man får meget afklaring. Om et år kunne jeg godt være her på ØKO (Den Økologiske Produktionsskole), men jeg har overvejet at melde mig ind som KUU-elev.

Emil, 17 år
 
Børn & Bevægelse,
Den Økologiske Produktionsskole, København

 

Jeg har været et halvt år på Idrætslinjen på ØKO (Den Økologiske Produktionsskole). Mit arbejde er pædagogik og idrætsundervisning af 4. og 5. klasser. Inden jeg begyndte på dette partnerskab havde jeg tænkt, at jeg måske godt kunne være pædagog. I Folkeskolen havde jeg problemer med at sidde stille. Her kan jeg få lov til at være aktiv.

 

På partnerskabet er vi mange elever sammen om idrætsundervisningen. Det er rart med noget backup, når man har hinanden på partnerskabet. Det er lidt nemmere, når man er flere elever sammen om det, fx når man skal have samlet børnene. Man kan godt blive lidt presset, når man er alene. Læreren forbereder én til arbejdet, og lærerne har stor indflydelse. Vi er fortrolige med lærerne. Jeg har fået en masse erfaring indenfor det pædagogiske arbejde. Når man arbejder med børn, bliver man for eksempel nødt til at ’bygge sin facade’ overfor børnene og lære at være meget ’bestemt’.

 

Om et år er jeg måske i gang med en PAU (Pædagogisk Assistent Uddannelse).

August, 19 år
 
Børn & Bevægelse,
Den Økologiske Produktionsskole, København