Elevfortællinger fra

Adventure

 

Dette er elevernes personlige fortællinger fra partnerskabet.

 

”Nu har jeg fået en normal døgnrytme igen.”

 

Jeg har været på partnerskabet Adventure-linjen siden oktober 2015. Jeg har taget 2-årig HG, men det var ikke rigtig mig, og jeg havde ikke lyst til at fortsætte i praktik. Så gik jeg hjemme i noget tid. Jeg havde ingen penge og ville gerne have noget at lave, men der er jo ikke rigtig nogen ungdomsuddannelser, der stater i oktober.

 

Jeg blev henvist til Randers Produktionshøjskole og efter at have hørt om Adventure-linjen, vidste jeg, det var lige noget for mig. Jeg kan godt lide udelivet og kan godt lide at være fysisk aktivt. Så det er blevet sjovt at gå i skole. På 'Adventure' oplever jeg en masse nyt, og ingen dage er ens. Formidling er nyt for mig og jeg lærer en masse – især at stå og tale overfor fremmede mennesker. Og så jeg er blevet meget mere ansvarlig. Jeg synes, jeg får en masse nye kompetencer, både sociale og faglige.

 

Lærerne er rare at have i baghånden til at hjælpe og sætte i gang. Det er rart med én, der har lidt mere ansvar end mig. Det giver tryghed! De andre elever betyder meget for mig. Vi hjælper hinanden, og jeg har fået mange nye venskaber. De første dage snakkede jeg ikke rigtig med nogen – sådan er jeg… Men de andre trak mig med ind i fællesskabet. Så nu er fuldt ud en del af gruppen.

 

Jeg aner ikke, hvad jeg laver om et år, men der er ingen tvivl om, at jeg tager en masse med mig fra partnerskabet.

Nikolaj, 22 år
 
Adventure,
Randers Produktionshøjskole

 

"Jeg har nok lidt af en gøgler i mig."

 

Jeg har været i Partnerskabet siden juni 2015. Inden da havde jeg været elev i Brugsen, men stoppede i foråret 2015 og gik hjemme i ca. tre måneder. Jeg hørte om Randers Produktionshøjskole gennem mine forældre og søgte selv mere info på nettet. Efter en enkelt samtale på skolen startede jeg, dagen efter, på Partnerskabet, Adventure-linjen.

 

Til hverdag planlægger jeg arrangementer og events for børn og unge på Nordre Fælled.

Jeg synes, jeg lærer en masse, som jeg tror, jeg vil få brug for, når jeg senere skal ud og arbejde. Jeg er blevet mere ansvarlig og mere social. Tidligere var jeg nok lidt af en enspænder, men jeg er blevet mere åben og snakker mere.

 

Jeg kan godt lide, at der er frihed under ansvar i Partnerskabet – at man skal håndtere friheden uden at misbruge den. Det motiverer mig at have en ramme hvor jeg kan udfylde rammen med aktiviteter sammen med de andre elever – jeg kan lide, at jeg får lov at være kreativ. Jeg tror også jeg er blevet mere voksen og mere moden af at være i Partnerskabet.

 

Netop fordi der er masser af frihed, er det godt at have lærerne i baghånden, som man kan spørge, hvis man bliver usikker. Vi ved vi altid har en støtte bagved. De andre elever i Partnerskabet er også meget vigtige. Vi har det godt sammen og kan spørge hinanden om hjælp. Jeg har fået mange nye venner.

 

I fremtiden vil jeg gerne arbejde med pædagogisk arbejde. Jeg har nok altid vist, at det skulle være noget i den stil, men jeg er blevet mere afklaret om retningen nu.

PF, 22 år
 
Adventure,
Randers Produktionshøjskole