Untitled-16.jpg
Untitled-16.jpg

Untitled-5.jpg
Untitled-5.jpg

minister p cafe 049.jpg
minister p cafe 049.jpg

Untitled-16.jpg
Untitled-16.jpg

1/10

Adventure

- et partnerskab mellem Randers Produktionshøjskole, Bysekretariatet, Naturstyrelsen og Randers Kommune

 

 

På partnerskabet på Randers' Nordre Fælled lærer eleverne at planlægge diverse friluftsaktiviteter og lege m.m. som Naturpædagoger for byens skoler og fritidsordninger, alle udendørs omkring shelters, Tarzan-banen osv.

Eleverne har stået for diverse større arrangementer i kommunen, såsom motionsdage og forløb med Dansk Folkehjælp. Derudover arrangerer eleverne hver uge en onsdagsklub for foreningsløse unge for at vise dem de mange muligheder, der er for at få et indholdsrigt fritidsliv.

 

Eleverne får hands-on erfaring med det pædagogiske arbejde og pædagogiske ansvar. Dette lærer én vigtigheden af ens tilstedeværelse og mødestabilitet. Dertil lærer eleverne af tale i forsamlinger og formidle dagens opgaver til de mange fremmødte børn- Dette partnerskab er blevet en fast del af rytmen for skolerne og institutioner i Randers kommune, og eleverne får derved også et indblik i forskellige samarbejder med de forskellige foreninger.

 

Nordre Fælled ligger som en grøn plet i udkanten af Randers. Arealet indbyder til at der udvikles muligheder for et grønt udeliv. Fælles ønsker og ideer for Nordre Fælled er afsættet for partnerskabet mellem Naturstyrelsen, Randers Kommune, Randers Produktionshøjskole og Bysekretariatet.

 

Faglærere: Søren Schmidt og Jacob Ølholm

Parkcaféen og området omkring har i tidens løb haft besøg af flere ministre, og projektet har haft en del politisk bevågenhed. Caféen har udover de sædvanlige gæster haft besøg af en boligminister - en tidligere social- og integrationsminister - og senest en kulturmister.